Feta en spinaziecrumble
Bereidingstijd: 15 min
Kooktijd: 35 min
Kooktijd: 35 min
Ingrediƫnten (voor 6 personen)
|
Benodigdheden
|
100 g bloem
100 g gezouten boter, in stukken 75 g Parmezaanse kaas 50 g hazelnoten 1 kg spinazie 150 g feta 100 ml room 50 g rozijnen zout en peper |
Weegschaal
maatbeker
Kaasmolen
turbochef
Quick chef
Siliconen spatel
Keukenmes
Snijplank
6 Ultrapro cocotte 250ml
Vergiet pro of dubbelvergiet
Kookpot
|
Bereidingswijze
1. Laat de oven voorverwarmen op 200°C.
2. Maal de parmezaanse kaas in de kaasmolen.3. Hak de hazelnoten fijn in de turbochef.
4. Leg de bloem, de boter, de Parmezaanse kaas en de hazelnoten (in volgorde) in de Quick Chef III, draai enkele keren aan het handvat tot het bekomen van een " zanderige" mengeling. Meng niet teveel want dan krijg je een vast deeg.
5. Kook de spinazie.
6. Snijd de feta in blokjes met het keukenmes op de snijplank.
7. Meng in de Mengkom 3L, de gekookte en goed uitgelekte spinazie met de in blokjes gesneden feta , de room, de rozijnen, het zout en de peper.
8. Giet in de ultrapro cocottes en bedek met het crumbledeeg.
9. Plaats de ultrapro cocottes op de koude ovenrooster en laat 35 min in de voorverwarmde oven bakken op 2OO°C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten