dinsdag 10 juli 2012

Recept : Feta -en spinaziecrumble

Feta en spinaziecrumble


Bereidingstijd: 15 min
Kooktijd: 35 min
Ingrediƫnten (voor 6 personen)
Benodigdheden
100 g bloem
100 g gezouten boter, in stukken
75 g Parmezaanse kaas
50 g hazelnoten
1 kg spinazie
150 g feta
100 ml room
50 g rozijnen
zout en peper
Weegschaal
maatbeker
Kaasmolen
turbochef
Quick chef
Siliconen spatel
Keukenmes
Snijplank
6 Ultrapro cocotte 250ml
Vergiet pro of dubbelvergiet

Kookpot


Bereidingswijze

1. Laat de oven voorverwarmen op 200°C.
2. Maal de parmezaanse kaas in de kaasmolen.
3. Hak de hazelnoten fijn in de turbochef.
4. Leg de bloem, de boter, de Parmezaanse kaas en de hazelnoten (in volgorde) in de Quick Chef III, draai enkele keren aan het handvat tot het bekomen van een " zanderige" mengeling. Meng niet teveel want dan krijg je een vast deeg.
5. Kook de spinazie.
6. Snijd de feta in blokjes met het keukenmes op de snijplank.
7. Meng in de Mengkom 3L, de gekookte en goed uitgelekte spinazie met de in blokjes gesneden feta , de room, de rozijnen, het zout en de peper.
8. Giet in de ultrapro cocottes en bedek met het crumbledeeg.
9. Plaats de ultrapro cocottes op de koude ovenrooster en laat 35 min in de voorverwarmde oven bakken op 2OO°C.

Smakelijk !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten