dinsdag 10 juli 2012

Recept : Chocolade-hazelnootwaaiertjes

Chocolade-hazelnootwaaiertjes


Ingrediƫnten
Benodigdheden

u1 bladerdeeg
u100 g pure chocolade
u50 ml verse room
u25 ml suiker
u50 g hazelnoten
u1 eidooier gemengd met 25 ml suiker
uTurbochef
uMicroplus schenkkan 1L
uMultiflex deegblad
uSiliconen spatel
uPatisserieborstel

uDiepvriezer
uOven
umicrogolfoven

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 210°C.
  2. Hak de hazelnoten fijn met de turbochef.
  3. Laat de room en de chocolade in de microplus schenkkan 1L gedurende 1’ smelten in de microgolfoven op 750 watt.
  4. Voeg de suiker eraan toe, meng met de siliconen spatel en laat lauw worden.
  5. Rol het bladerdeegvel uit.
  6. Verspreid het mengsel op het deeg met behulp van de siliconen spatel.
  7. Bestrooi met de fijngehakte hazelnoten.
  8. Rol elke rand tot in het midden en laat 15’ rusten in de diepvriezer.
  9. Neem het mengsel uit de diepvriezer.
  10. Bestrijk het met de eidooier, gemengd met suiker, met de patisserieborstel zodat de 2 delen goed tegen elkaar plakken.
  11. Maak het multiflex deegblad nat.
  12. Snijd schijfjes van 1 cm dik. Plaats ze op het multiflex deegblad en bestrijk ze opnieuw met het eidooier/suikermengsel.
  13. Laat 20 minuten bakken in de oven op 210°C.
  14. Laat afkoelen.

Smakelijk !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten