Chocolade-hazelnootwaaiertjes
Ingrediƫnten
|
Benodigdheden
|
u1 bladerdeeg
u100 g pure chocolade
u50 ml verse room
u25 ml suiker
u50 g hazelnoten
u1 eidooier gemengd met 25 ml suiker
|
uTurbochef
uMicroplus schenkkan 1L
uMultiflex deegblad
uSiliconen spatel
uPatisserieborstel
uDiepvriezer
uOven
umicrogolfoven
|
- Verwarm de oven op 210°C.
- Hak de hazelnoten fijn met de turbochef.
- Laat de room en de chocolade in de microplus schenkkan 1L gedurende 1’ smelten in de microgolfoven op 750 watt.
- Voeg de suiker eraan toe, meng met de siliconen spatel en laat lauw worden.
- Rol het bladerdeegvel uit.
- Verspreid het mengsel op het deeg met behulp van de siliconen spatel.
- Bestrooi met de fijngehakte hazelnoten.
- Rol elke rand tot in het midden en laat 15’ rusten in de diepvriezer.
- Neem het mengsel uit de diepvriezer.
- Bestrijk het met de eidooier, gemengd met suiker, met de patisserieborstel zodat de 2 delen goed tegen elkaar plakken.
- Maak het multiflex deegblad nat.
- Snijd schijfjes van 1 cm dik. Plaats ze op het multiflex deegblad en bestrijk ze opnieuw met het eidooier/suikermengsel.
- Laat 20 minuten bakken in de oven op 210°C.
- Laat afkoelen.
Smakelijk !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten