dinsdag 10 juli 2012

Recept : cookies met zongedroogde tomaten

Cookies met zongedroogde tomaten


* Bereidingstijd: 10 min
* Kooktijd: 15 min

Ingrediƫnten (voor 20 cookies) :
Benodigdheden
40 g gedroogde tomaten
60 g chorizo
150 g bloem
2 koffielepels gist (10 ml)
30 ml amandelpoeder
70 g parmezaan
80 g gesmolten boter
2 eieren
30 ml gedroogde oregano
Weegschaal
Maatlepel
Mengkom pro 3L
Siliconen spatel
Multiflex deegblad
Snijplank
Groentemes of keukenmes
Microplus schenkkan 1L of 1.5L

Microgolfoven
Oven


Bereidingswijze

1. Laat de oven zonder de rooster voorverwarmen op Th 7 of 210°C.

2. Snijd de gedroogde tomaten en de chorizo in kleine stukjes met het groentemes of keukenmesop de snijplank.

3. Meng in de mengkom de bloem, de gist, het amandelpoeder en de parmezaan met behulp van de siliconen spatel.

4. Smelt de boter 1 minuut in de microplus schenkkanin de microgolfoven op 600watt.

5. Voeg de gesmolten boter, de eieren, de oregano, de gedroogde tomaten en de chorizo aan toe in de mengkom en meng het geheel goed.

6. Leg het multiflex deegblad op de koude rooster van de oven en leg er kleine porties van het deeg op, duw ze plat om ze de vorm van cookies te geven en laat ze op lage stand in de voorverwarmde oven bakken gedurende 12 tot 14 minuten, Th 7 of 210°C.


Smakelijk !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten