zondag 25 november 2012

Recept : croissants met hesp en kaas


Croissants met hesp en kaas


Ingrediënten
Benodigdheden

u 1 à 2vel(len) bladerdeeg (vers)
u Blokje kaas (vb. emmental)
u Enkele sneetjes hesp
u 1 eigeel
u Croissant party
u Deeg-n-rol
u Pak-n-schaar
u Patisserieborstel
u Multiflex deegblad
u kaasmolen
u Siliconen spatel smal
 
u oven
 

 Bereidingswijze

1.     Verwarm de oven voor op 200°C.
2.    Knip het vel bladerdeeg open met de schaar.
3.    Rol het bladerdeeg open op de croissant party.
Je kan zelf kiezen of je de grote of kleine kant verkiest.
Laat het bakpapier erop liggen en rol erover met de deegrol.
4.            Maal de kaas fijn in de kaasmolen.
5.            Leg bovenaan op elke driehoek een sneetje hesp en daarop wat geraspte kaas.
6.            Rol elke driehoek op tot een croissant.
7.            Maak het multiflex deegblad nat en leg op het bakrooster.
8.            Leg elke croissant op het multiflex deegblad.
9.            Besmeer met wat eigeel met behulp van de patisserieborstel.
10.         Bak zo’n 15 minuten op 200°C in de oven.

Smakelijk !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten