zondag 25 november 2012

Recept : croissants met gerookte zalm en kruidenkaas


Croissants met gerookte zalm en kruidenkaas


Ingrediënten
Benodigdheden

u 1 à 2vel(len) bladerdeeg (vers)
u Kruidenkaas (vb. philadelphia)
u 2 à 4 sneetjes gerookte zalm
u 1 eigeel
u Croissant party
u Deeg-n-rol
u Turbochef
u Pak-n-schaar
u Patisserieborstel
u Multiflex deegblad
u Siliconen spatel smal
 
u oven

 Bereidingswijze

1.     Verwarm de oven voor op 200°C.
2.    Knip het vel bladerdeeg open met de schaar.
3.    Rol het bladerdeeg open op de croissant party.
Je kan zelf kiezen of je de grote of kleine kant verkiest.
Laat het bakpapier erop liggen en rol erover met de deegrol.
4.            Doe de kruidenkaas en gerookte zalm in de turbochef en hak fijn.
5.            Besmeer elke driehoek bovenaan met het mengsel.
6.            Rol elke driehoek op tot een croissant.
7.            Maak het multiflex deegblad nat en leg op het bakrooster.
8.            Leg elke croissant op het multiflex deegblad.
9.            Besmeer met wat eigeel met behulp van de patisserieborstel.
10.         Bak zo’n 15 minuten op 200°C in de oven.

Smakelijk !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten