Ingrediënten
|
Benodigdheden
|
u 500g scampi’s (ontdooid
en ontdarmd)
u 1 gele paprika
u 1 rode paprika
u 1 prei
u 2 dikke wortelen
u 2 visbouillonblokjes
u 250ml room
u 100ml witte wijn
u 350ml water
u Instant roux
u Currypoeder
u Peper en zout
|
u Microgourmet 101°
u Stoommand
u Turbomax
u Groentemes of keukenmes
u Koksmes
u Universele fijnschiller
u Snijplank
u Maatbeker
u kruidenmolen
u Klopper
u Microplus schenkkan 1L
u Ultrapro 3.5L
u serveerlepel
u microgolfoven
|
1.
Was
de prei en snijd in stukjes met het koksmes
op de snijplank.
2.
Was
de paprika’s en snijd in 8 stukken. Hak fijn in de turbomax.3. Schil de wortelen met de fijnschiller en snijd in enkele stukken met het keukenmes. Hak fijn in de turbomax.
4. Doe alle groenten in het diep vergiet van de microgourmet stoomkoker.
5. Doe in het onderste recipiënt 350ml water en 2 visbouillonblokjes.
6. Pel de scampi’s en zorg ervoor dat het darmkanaal is verwijderd.
7. Doe ze in de stoommand (zonder gaatjes).
8. Kruid goed met peper, zout en curry.
9. Schenk de room en witte wijn erbij.
10. Sluit af met het deksel en stoom gedurende 17 minuten op 750W.
11. Doe alle groenten en de scampi’s met saus in de ultrapro 3.5L. Meng goed met de serveerlepel.
12. Maak nog wat extra saus door wat van het kookvocht in de microplus schenkkan 1L te doen met wat instant roux. Meng goed met de klopper.
13. Zet 2 keer gedurende 1.30 minuten in de microgolfoven op 750W. Meng tussenin goed met de klopper.
14. Meng de saus bij de groenten en scampi’s met behulp van de serveerlepel.
15. Kruid eventueel nog wat bij met curry, peper en zout.
Smakelijk
!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten